About

Sinds enige jaren observeer en onderzoek ik wat zich binnen en buiten mijzelf afspeelt. Vanuit een vooralsnog oncontroleerbare drang om “te snappen”. Op zoek dus naar de essentie ontdek ik welke lagen haar afdekken.

In 2 thema`s heb ik mij specifiek verdiept en mijn bevindingen deel ik op deze blog. Het gaat om:

* De verborgen krachten achter het wereldtoneel. Over de wonderlijke wereld waarin wij leven en waar praktisch niets is wat het lijkt.

* Kinderen. Ze dragen de toekomst in zich maar wat doen wij volwassenen met dit gegeven? En met welke effecten?

Deze twee thema`s zijn voor mij op subtiel niveau nauw met elkaar verbonden. In onze kinderen zit namelijk het antwoord op de problemen van deze wereld. Daarnaast zijn de problemen van deze wereld mede veroorzaakt door de manier waarop wij met kinderen omgaan.

Gevoelsmatig is het eerste thema voor mij voldoende uitgediept. Méér zal ik daarover niet meer schrijven. De “rabbit hole” zal ongetwijfeld nog veel dieper gaan maar ik wil mijn aandacht nu vooral op het tweede thema richten. Kinderen dus.
De blogs over de verborgen krachten achter het wereldtoneel en de politiek heb ik laten staan voor degenen die zich afvragen wat er met de wereld aan de hand is en welke rol de politiek daarbij heeft.

Veel leesplezier!

Advertenties

2 reacties op About

 1. Annet zegt:

  Bewustzijn YAY!
  Ik ben sinds enkele jaren aan het ontwaken, de laatste 2 jaar door een opleiding te volgen die veel gemeen heeft met PRI. En wauw… mijn waarheid komt aan het licht. 🙂
  En het is verrassend hoe anders deze soms is dan de illusie waarin ik leef(de). Het is supereng: loslaten en je gewoon maar in vertrouwen te laten vallen. En het is ook een pijnlijke gebeurtenis vind ik. Toch is het een mooie pijn, want het is echt en wat je moet loslaten is vals. Als je dat eenmaal weet, kun je haast niet anders dat vertrouwen. Je ogen zijn open gegaan en wat je hebt gezien raakt zo diep, dat kun je niet meer niet-zien. En zo komt er ruimte voor steeds meer waarheid, zuiverheid en begin ik ook inmens grote schatten te vinden.
  Osho is voor mij iemand die heel mooi niet zegt hoe het allemaal moet, maar die toch heel veel waarheid fluistert en deze in mijzelf wakker maakt. Verder lees ik nu een prachtig boek, Toekomst van de liefde. De schrijfter maakt hierin onderscheid tussen liefhebben vanuit je persoonlijkheid (behoeftig) en uit je ziel (waarin je voor jezelf zorgt en niks meer nodig hebt). Erg mooi, inspirerend en ‘waar’ voor mij.
  Ach en zo zijn er zoveel mooie dingen al – onze ogen moeten er alleen voor open gaan.
  Bedankt voor je passie, drive om je overdenkingen de wereld in te brengen. Kan maar net dat ene zaadje zijn dat bij iemand in bloei gaat komen. 🙂

 2. Een mooie bijdrage in het gesprek waaraan we allemaal kunnen deelnemen als we dat willen. Het thema is: beginnen we ons er langzaam maar zeker niet op grote schaal van bewust te worden dat we in een grote illusie leven, die we zelf in stand houden. Veel mensen hebben inmiddels ervaren dat deze illusie de menselijke situatie is maar ook dat er mogelijkheden zijn om uit deze illusie te stappen. Er bestaat een heel andere wereld, parallel aan deze illusoire wereld, namelijk een waarheidswereld waarin alles is wat het werkelijk is en waar ieder mens is wie hij werkelijk is. Daarheen op weg gaan is ieders individuele keuze; een avontuur in zekere zin want je verlaat onherroepelijk de oude en vertrouwde omgeving van de illusie. Deze stap durven zetten met dat kleine beetje lichtbewustzijn dat diep in ons verborgen is als kompas, biedt ongekende mogelijkheden voor ieder mens en daarmee voor de mensheid en voor de aarde waarop we mogen leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s