About

Sinds enige jaren observeer en onderzoek ik wat zich binnen en buiten mijzelf afspeelt. Vanuit een vooralsnog oncontroleerbare drang om “te snappen”. Op zoek dus naar de essentie ontdek ik welke lagen haar afdekken.

In 2 thema`s heb ik mij specifiek verdiept en mijn bevindingen deel ik op deze blog. Het gaat om:

* De verborgen krachten achter het wereldtoneel. Over de wonderlijke wereld waarin wij leven en waar praktisch niets is wat het lijkt.

* Kinderen. Ze dragen de toekomst in zich maar wat doen wij volwassenen met dit gegeven? En met welke effecten?

Deze twee thema`s zijn voor mij op subtiel niveau nauw met elkaar verbonden. In onze kinderen zit namelijk het antwoord op de problemen van deze wereld. Daarnaast zijn de problemen van deze wereld mede veroorzaakt door de manier waarop wij met kinderen omgaan.

Gevoelsmatig is het eerste thema voor mij voldoende uitgediept. Méér zal ik daarover niet meer schrijven. De “rabbit hole” zal ongetwijfeld nog veel dieper gaan maar ik wil mijn aandacht nu vooral op het tweede thema richten. Kinderen dus.
De blogs over de verborgen krachten achter het wereldtoneel en de politiek heb ik laten staan voor degenen die zich afvragen wat er met de wereld aan de hand is en welke rol de politiek daarbij heeft.

Veel leesplezier!

Advertenties

6 reacties op About

 1. Beste lex,
  Graag zouden we met jou in contact komen, omdat we druk bezig zijn met een juridische manier om onze macht terug te krijgen. En omdat we lazen dat je jurist bent…..
  Afijn: zou je een mailtje willen sturen naar info@handjecontantje.org?
  Dankjewel bij voorbaat, Kees van de Water, Stichting Handjecontantje.org

  • Lextells zegt:

   Hallo Kees,
   Ik zie je bericht nu pas, mijn blog is nogal in ruste, ik doe er bijna niks meer mee. Maar weggooien is ook zonde, ik word toch nog best gelezen.
   Ik vind het leuk te horen dat je ergens mee bezig bent waarbij je een jurist kan gebruiken. Ik sta open om je verhaal te horen. Meer concreet: wat zou je van me verwachten?

   Punt is wel dat ik inmiddels nog veel verder down the rabbit hole ben gegaan. Daardoor geloof ik eigenlijk niet meer in verzet of actie of iets in die sfeer. Als je maar ver genoeg down the rabbit hole gaat kom je uiteindelijk in jezelf terecht. Hoe naar die conclusie ook moge zijn. Dus innerlijk werk, innerlijke transformatie is voor mij de weg. Dan zal de uiterlijke wereld mee transformeren. Kost wel bakken met energie waardoor er niet veel over blijft voor iets anders.

   Dus afhankelijk van je verhaal, je vraag, zal ik besluiten wel of niet erop in te gaan.

   Ik ben benieuwd!

   Lex

   • Kees van de Water zegt:

    Beste Lex,

    Dankjewel voor je reactie.

    Wij zien ook dat het begint bij onze eigen binnenwereld. Dat is zichtbaar op onze website ilovechemtrails.org – liefde (met name voor jezelf) is het begin van alles.

    Om liefde voor jezelf te kunnen hebben, is een bepaalde mate van bewust-zijn essentieel.
    Bewustzijn krijg je door de dingen te zien zoals ze zijn – de ‘waarheid’.

    Wat wij mensen willen aanbieden, om te kúnnen zien, is dat we ze laten zien hoe hun recht in de wet (internationale en nederlandse wetgeving) besloten ligt – als je weet hoe je moet kijken, en waar. En als je in staat bent om de principes van het recht/de wet te doorgronden, en ook en vooral de samenhang van de wetten.

    Het is in onze wetgeving besloten dat wij vrije mensen zijn. Dat hoeven we niet te claimen, daar hoeven we geen procedure voor te doorlopen – dat ZIJN we al (trouwens: dat staat los van welke wet dan ook). En (“maar”) binnen de op nederland van toepassing zijnde wetgeving kunnen wij ons vrij maken van de dwang en repressie die de nederlandse overheid op ons uitoefent. En dat kan zonder enige vorm van verzet of geweld – door bewustzijn, kennis, verenigen en actie – gezamenlijk.

    Over onze kijk op het recht en de wet: via Mike Houtman (autodidact en 25 jaar succesvol in het onderzoeken van hoe het recht in elkaar zit) kijken we naar een aantal aspecten:
    het verschil tussen de publiekrechtelijke mens en de privaatrechtelijke “zakelijk handelend natuurlijk persoon” (het masker);
    het feit dat de overheid permanent gebruik maakt van een ongeoorloofde doorkruising van publiek- en privaatrecht;
    en dat ze daardoor – mede mogelijk gemaakt door vele mensen, (rechts-)personen, ambtenaren etc. – elke dag tienduizenden strafbare feiten begaat;
    en wat je daaraan kunt doen als je weet hoe het in elkaar zit: aan boetes, belastingen, verplichte zorgkostenverzekeringen etc.

    Mike Houtman heeft enorm veel doorleefde ervaring en kennis op dit gebied. Dat is zijn kracht. Hij is echter tevens net zo dyslectisch als intelligent, dus het op een didactisch verantwoorde manier aan de man brengen van deze kennis is een uitdaging.
    Ik heb zelf op twee deurwaardersexploten gereageerd met een “juridische kennisgeving”; daar ben ik – op basis van zijn spullen – een maand mee bezig geweest.
    Wat we willen: dit op een manier in de wereld zetten, dat veel mensen dit kunnen snappen en er ook mee aan de slag kunnen en willen gaan.

    En ik zou hier graag met een jurist, die snapt hoe de wereld in elkaar zit en die ook snapt hoe het juridische veldwerk in elkaar zit, over van gedachten willen wisselen. Zodoende kwamen we bij jou uit.

    Is dit voor jou aanleiding om in gesprek te gaan?

    We horen graag van je,

    Hartelijke groet,
    Miranda Slob en Kees van de Water
    Stichting Handjecontantje.org, ilovechemtrails.org, bewustwakker.org, hersteljerecht.org

   • Lextells zegt:

    Hallo Miranda en Kees,
    Ik heb het even laten bezinken maar ik kom tot de conclusie dat ik hier nu niet inspring. Ik heb een jong gezin, ben net een nieuwe baan gestart en in mijn schaarse vrije tijd ben ik vooral bezig om op totaal andere wijze een bijdrage te leveren aan meer licht in de wereld en bewustzijnsgroei. Dat doe ik als onderzoeker bij stichting Elektoor. Voor meer info, zie: http://www.elektoor.com.

    In mijn optiek is dit de meest doelgerichte wijze om dichterbij het doel te komen dat jullie ook nastreven. Dus we hebben een gedeeld doel maar we bewandelen andere paden. Mijn blog stamt uit een tijd dat ik meer op jullie pad zat, dus ik begrijp dat jullie bij me aankloppen. Maar ik sta er inmiddels anders in.

    Niettemin diep respect voor alles wat jullie ondernemen! Hoe meer druppels op een gloeiende plaat, hoe beter! het is hard nodig.
    Veel succes dus namens mij en m`n vrouw.

 2. Annet zegt:

  Bewustzijn YAY!
  Ik ben sinds enkele jaren aan het ontwaken, de laatste 2 jaar door een opleiding te volgen die veel gemeen heeft met PRI. En wauw… mijn waarheid komt aan het licht. 🙂
  En het is verrassend hoe anders deze soms is dan de illusie waarin ik leef(de). Het is supereng: loslaten en je gewoon maar in vertrouwen te laten vallen. En het is ook een pijnlijke gebeurtenis vind ik. Toch is het een mooie pijn, want het is echt en wat je moet loslaten is vals. Als je dat eenmaal weet, kun je haast niet anders dat vertrouwen. Je ogen zijn open gegaan en wat je hebt gezien raakt zo diep, dat kun je niet meer niet-zien. En zo komt er ruimte voor steeds meer waarheid, zuiverheid en begin ik ook inmens grote schatten te vinden.
  Osho is voor mij iemand die heel mooi niet zegt hoe het allemaal moet, maar die toch heel veel waarheid fluistert en deze in mijzelf wakker maakt. Verder lees ik nu een prachtig boek, Toekomst van de liefde. De schrijfter maakt hierin onderscheid tussen liefhebben vanuit je persoonlijkheid (behoeftig) en uit je ziel (waarin je voor jezelf zorgt en niks meer nodig hebt). Erg mooi, inspirerend en ‘waar’ voor mij.
  Ach en zo zijn er zoveel mooie dingen al – onze ogen moeten er alleen voor open gaan.
  Bedankt voor je passie, drive om je overdenkingen de wereld in te brengen. Kan maar net dat ene zaadje zijn dat bij iemand in bloei gaat komen. 🙂

 3. Een mooie bijdrage in het gesprek waaraan we allemaal kunnen deelnemen als we dat willen. Het thema is: beginnen we ons er langzaam maar zeker niet op grote schaal van bewust te worden dat we in een grote illusie leven, die we zelf in stand houden. Veel mensen hebben inmiddels ervaren dat deze illusie de menselijke situatie is maar ook dat er mogelijkheden zijn om uit deze illusie te stappen. Er bestaat een heel andere wereld, parallel aan deze illusoire wereld, namelijk een waarheidswereld waarin alles is wat het werkelijk is en waar ieder mens is wie hij werkelijk is. Daarheen op weg gaan is ieders individuele keuze; een avontuur in zekere zin want je verlaat onherroepelijk de oude en vertrouwde omgeving van de illusie. Deze stap durven zetten met dat kleine beetje lichtbewustzijn dat diep in ons verborgen is als kompas, biedt ongekende mogelijkheden voor ieder mens en daarmee voor de mensheid en voor de aarde waarop we mogen leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s